Pilar De Lima

Even voorstellen. Mijn volledige naam is een hele mondvol, “Maria del Pilar de Lima de la Hoz”, mijn bijnaam is Pily. Ik ben geboren in Colombia, en opgegroeid in Venezuela. Daar heb ik ook mijn schoolopleiding gehad, tot en met een korte HBO opleiding voor toerisme. Na het afronden van mijn toeristische opleiding, ben ik in 1993 naar Aruba vertrokken. Op Aruba heb ik massage ontdekt, eerst als hartstocht en later als beroep. Na een zware opleiding mocht ik me massagetherapeute noemen en kon ik aan de slag bij een groot vijfsterrenhotel.

 In 2001 ontmoette ik op Aruba de liefde van mijn leven. Twee jaar later ben ik bij hem ingetrokken in Nederland. Hier heb ik het heel erg naar mijn zin met partner en onze kinderen. En ook met mijn werk. In Nederland kon ik het massagevak namelijk al gauw weer oppakken. Ik heb onder meer als masseuse gewerkt bij Hotel van Oranje, thermen Elysium en AHA massage. Sinds 2005 beschik ik over mijn eigen massagepraktijk en dat bevalt me nóg beter. Eerst aan huis en sinds 2011 in het gezondheidscentrum Wateringse Veld.

 Natuurlijk blijf ik mezelf continu ontwikkelen. Ik heb drie jaar Shiatsu therapeute opleiding gedaan en ondertussen heb ik ook trainingen afgerond in andere massagetechnieken, zoals voetreflex, Ayurvevedische, Thaise, Tui-Na, Thaise, Pitjit, baby massage en hotstonemassage. Daarmee is het verhaal vast nog niet uit, want massage blijft mijn passie, waarop ik nog lang niet ben uitgeleerd.

 Ik ben blij dat ik van die passie mijn beroep heb kunnen maken. Net zo blij als ik ben dat ik in mijn leven over een groot deel van de wereld heb gezworven, want daar heb ik veel kennis van mensen en culturen overgehouden. Het komt me ook zeer van pas dat ik vloeiend Spaans, Engels en Nederlands spreek. Voor zover mijn gezin en mijn werk het toelaten sport ik graag en ben ik ook een enthousiast hardloopster.