Els Leonard

Even voorstellen: mijn naam is  Els Leonard, ik ben in 1955  geboren in Rotterdam en al bijna  27 jaar gelukkig  getrouwd. In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn man fietsen of wandelen in de natuur. Verder vinden wij het leuk om naar het theater te gaan voor cabaret of toneel. Ook lees  ik graag een goed  boek. Daarnaast  trekken mijn man en ik er graag op uit met onze caravan.

Al in 1984, ik werkte toen nog bij een grote bank, heb ik de officiële opleiding tot NGS sportmasseur gevolgd en het diploma behaald. Sindsdien heb ik constant, naast mijn werk bij de bank, part time massages gegeven. In het begin vooral aan sporters  zoals hardlopers, onder  andere ook  vele jaren lang telkens weer  tijdens de marathon van Rotterdam. Ook ben ik diverse keren mee geweest met een equipe van de Roparun om de lopers onderweg te verzorgen en te masseren.

In 2002 had ik de gelegenheid om op een prettige manier bij de bank te vertrekken. Na een sabbatical  heb ik toen van mijn hobby mijn beroep gemaakt en sinds 2003 heb ik mijn eigen massagepraktijk. Daarnaast werk ik regelmatig in de praktijken van collega’s op freelance basis.

Tijdens de 13 jaar dat ik inmiddels als professioneel masseur werk heb ik bijna elk jaar aan diverse cursussen en workshops deel genomen om mijn kennis  en vaardigheden op massagegebied  te verbeteren en uit  te breiden. Inmiddels kan ik meerdere massagesoorten geven, zoals sportmassage, ontspanningsmassage, hotstone massage, voetreflexzone massage, Tui Na massage, Shiatsu massage, Hawaïaanse Lomi Lomi massage  en cupping.

Door mijn jarenlange ervaring en de constante bijscholing kan ik  nu veel soorten cliënten verlichting bieden bij spierpijn door sport, werk of stress. Maar ook als er geen klachten zijn is massage een weldaad voor lichaam en geest en bevordert daardoor  welzijn en gezondheid. Het is een prachtig vak, dat ik nog jaren met plezier hoop uit te oefenen.